Je kent het wel, je hebt op een tweedehands platform wat spullen verkocht en bent nu op zoek naar een goede verpakking om het te versturen. Of wellicht heb je een eigen webshop waarvoor je pakketjes moet versturen of doe je de kerstcadeautjes dit jaar op de post. Voor bedrijven binnen de detailhandel is dit natuurlijk niet anders, zij versturen dagelijks tientallen tot honderden pakketten. Maar welke verpakking heb je nu precies nodig om alles veilig en wel aan te laten komen bij de ontvanger?

 

Enveloppen

Naast de traditionele envelop voor het versturen van een wenskaart kun je ook documenten versturen in luchtkussenenveloppen, paklijstenveloppen of kartonnen enveloppen. Luchtkussenenveloppen hebben een binnenkant van noppenfolie en een buitenkant van stevig papier, waardoor je spullen veilig kunt versturen. Met een plakstrip sluit je de envelop eenvoudig af. Een paklijstenvelop is gemaakt van stevig materiaal en zal documenten beschermen tegen allerlei weersomstandigheden. Geen probleem dus als de bezorger door de regen moet lopen. Deze enveloppen zijn er in A5, A6 en A4 formaat.

 

Verzenddozen

De meeste spullen kun je in een verzenddoos versturen, bijvoorbeeld in brievenbusdoosjes. Deze is ideaal voor kleine spullen en kan gewoon door de brievenbus geleverd worden. Je hoeft dus niet thuis te zijn om zo’n pakketje te ontvangen. Kleine tot middelgrote bestellingen kun je in een postdoos versturen. Postdozen zijn er in verschillende maten, zo vind je altijd wel een geschikt exemplaar voor de bestelling. Wil je meerdere spullen in een doos versturen of wat grotere items, dan kun je het best kiezen voor een Amerikaanse vouwdoos. Ook deze zijn in verschillende maten verkrijgbaar.

 

Verzendzakken

Afhankelijk van wat je wilt versturen is een verzendzak wellicht wel de beste optie. Hiermee verstuur je bijvoorbeeld kleding. Je kunt kiezen voor papieren zakken, plastic zakken, transparante zakken of bedrukte zakken. De plastic verzendzakken zijn gemaakt van stevig materiaal dat niet zal scheuren. Ook zijn ze water- en vuilafstotend. Met de zelfklevende, permanente plakstrip kun je de zakken eenvoudig sluiten. Daarnaast is het mogelijk om in de verzendzak opvulmateriaal als luchtkussens of schuimkorrels te verpakken voor extra beveiliging.

 

Extra's

Voor het verpakken en versturen van producten heb je ook een aantal accessoires nodig. Te beginnen met wikkelfolie, Verpakkingstape, afrollers en omsnoeringsbanden om de pakketten stevig te sluiten. Ook zul je sommige pakketten moeten opvullen met beschermingsmateriaal, zoals luchtkussenfolie, golfkarton of ander opvulmateriaal.