Je kat is heel goed in staat om zichzelf schoon te houden. Je ziet het al aan de manier waarop 'ie gaat zitten. Eerst een lik hier, dan een lik daar en dan, voor de vorm, nog even flink dáár. Maar soms heeft je kat wel wat hulp nodig. Zo kan je kat zichzelf niet ontvlooien of ontwormen. Jij kunt je kat ontwormen en ontvlooien tegelijk. Dus waarom help je 'm niet een handje? Je kunt speciaal spul bestellen, gewoon online, hiermee kun je je kat ontwormen en ontvlooien tegelijk. Zo zorg je goed voor z'n gezondheid en ook voor die van jouw gezin. Je moet er immers niet aan denken wat die vlooien of die wormen bij mensen kunnen doen.

Is je kat ontwormen en ontvlooien tegelijk slim?

Ja. Je kat ontwormen en ontvlooien tegelijk is een goed idee. Beide toepassingen moeten ongeveer iedere drie maanden gebeuren en door je kat tegelijkertijd te ontwormen en te ontvlooien zorg je ervoor dat je niet één van de twee vergeet. Vlooien kunnen, zeker als ze in grote getalen aanwezig zijn op je kat, zorgen voor veel jeuk en ernstige bloedarmoede. Wormen kunnen ervoor zorgen dat je kat steeds magerder wordt. Je herkent beide symptomen al snel: heeft je kat vlooien dan zal hij zich nog meer krabben dan anders. Heeft je kat wormen, dan zul je her en der in huis witte sliertjes vinden. Vies!

Welke behandeling kun je je kat nog meer geven?

Je kunt ook tekenmiddel voor een kat toedienen om te voorkomen dat je iedere keer weer teken op zijn lijfje vindt. Heeft je kat een teek te pakken? Haal die dan zo snel mogelijk weg met een speciale tekentang. Deze vind je ook in de webshop. Teken zuigen zich helemaal vol met het bloed van je kat en laten zich daarna, op een willekeurig moment vallen. Ook vies!

Moet je vaak naar de dierenarts met een kat?

Het is verstandig om je kat alle inentingen te geven die aanbevolen worden, maar voor je kat ontwormen en ontvlooien tegelijk hoef je echt niet naar de dierenarts. Dat kun je gewoon zelf. Het is wel belangrijk dat je ongeveer weet hoeveel je kat weegt. Dit in verband met de hoeveelheid medicatie die je moet toedienen. Je kat zal het er waarschijnlijk niet mee eens zijn, maar jij weet dat het voor zijn eigen bestwil is. En die voor de bestwil van jouw gezin. Bestel dus snel deze middelen en bescherm je kat!