Als je van plan bent om je huis te renoveren, zijn er veel dingen waar je aan moet denken. Je moet bijvoorbeeld nadenken over hoe je het afval dat bij de renovatie vrijkomt, gaat opslaan en verwerken. Het is belangrijk om het afval op een milieuvriendelijke manier af te voeren en te recyclen waar dat mogelijk is. Tegenwoordig zijn heel veel dingen te recyclen, denk bijvoorbeeld aan plastic, glas en papier, en dit is natuurlijk goed voor het milieu en ook erg duurzaam. 

Soorten afvalcontainers

Er zijn verschillende soorten afvalcontainers beschikbaar voor huisrenovaties. De meest voorkomende zijn bouw- en sloopafvalcontainers, gemengde afvalcontainers, glascontainers, papier- en kartoncontainers en plasticcontainers. Bouw- en sloopafvalcontainers worden gebruikt voor het afvoeren van materialen zoals puin, stenen, beton, hout en gipsplaten. Gemengde afvalcontainers zijn geschikt voor het afvoeren van verschillende soorten afval die niet gescheiden kunnen worden. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij renovaties waarbij verschillende materialen tegelijk worden verwijderd. Als je glaswerk verwijdert tijdens de renovatie, is het belangrijk om dit in aparte glascontainers te gooien. Glas kan gerecycled worden en opnieuw gebruikt worden. Als je oude documenten, kranten en tijdschriften weggooit tijdens de renovatie, kun je deze in papier- en kartoncontainers gooien. Papier en karton kunnen ook gerecycled worden. Wanneer je plastic afval hebt tijdens de renovatie, is het belangrijk om dit in aparte plasticcontainers te gooien, want ook plastic kan gerecycled worden en opnieuw worden gebruikt.

Welk formaat

Het is belangrijk om van tevoren te bepalen welke maat en hoeveel afvalcontainers je nodig hebt voor de renovatie. Je wilt immers niet halverwege de renovatie zonder afvalcontainers komen te zitten. Voor een grote verbouwing is het sowieso verstandig om de 10m3 containers te nemen. Als je niet zeker weet hoeveel afvalcontainers je nodig hebt, of zoek je een container om te huren? Dan kun je het beste contact opnemen met een bedrijf waar ze containers verhuren. Zij kunnen je adviseren over de juiste hoeveelheid containers en welke soorten containers je nodig hebt.

Het is ook belangrijk om de afvalcontainers op de juiste plaats neer te zetten. Zet de containers op een plaats waar ze gemakkelijk te bereiken zijn voor de afvalverwerkingsdienst. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de buren en eventuele parkeerplaatsen in de buurt. Als je niet genoeg ruimte hebt om de afvalcontainers op je eigen terrein te plaatsen, moet je toestemming vragen aan de gemeente om de containers op de openbare weg te plaatsen.